Hoppa till huvudinnehållet

Marianne Loor

Profilbild av Marianne Loor

KOMMUNIKATIONSANSVARIG

Detaljer

Adress
TEKNIKRINGEN 1

Om mig

Kommunikationsansvarig vid Avdelningen Forskningsstöd (Research Support Office, RSO). 
 
Stöd för att hitta och ansöka om extern finansiering, information om hantering av avtal och andra affärsjuridiska frågor, etablering och utveckling av KTH centra eller forskningsinfrastruktur, strategiska forskningsområden eller stöd om frågor rörande t ex datahantering, GDPR, jämställdhet och jämlikhet, hållbarhet och immaterialrätt. Hitta vem du ska fråga om vad på avdelningen Forskningsstöd (RSO). 
 
Prenumerera på RSO Newsletter och hitta aktuella workshops och seminarier i RSO kalender. Detta nyhetsbrev skickas ut omkring den 25 varje månad med  senaste nyheter om stora utlysningar, workshops eller annat stöd från RSO:s forskningsrådgivare , jurister, sakkunniga. Prenumerera på EU Funding Newsletter som skickas ut varje månad omkring den 10:e med fokus på EU-utlysningar och nyheter om det nya ramprogrammet Horizon Europe 2021-2027.
 
På uppdrag av KTH:s vice rektor för forskning, Annika Stensson Trigell, utvecklar RSO en webbutbildning för KTH:s ledare av forskningssamverkan.  I samband med detta organiserar vi en seminarieserie för att stärka kompetenser och dela erfarenheter inom nätverket. De första modulerna i onlineverktyget Canvas  om IP och och om Datahantering samt Öppen Vetenskap lanseras 2021. Här finns material och information om seminarieserien 2020 och 2021.
 
Jag deltar i projektet Utopian Stories, ett tvärvetenskapligt projekt mellan litteraturforskare, klimatforskare, museipedagoger och medborgare om ljusare hållbara framtidsberättelser för att mobilisera omställning. 
Jag deltar i en arbetsgrupp för EU-projektet RETHINK, som syftar till att förnya och anpassa europeisk forskningskommunikation till framtidens möjligheter och utmaningar.Svensk projektpartner är Vetenskap & Allmänhet.
 

Profilbild av Marianne Loor