Hej alla som ska börja jobba med labb 6 i Kattis!

Labblydelsen på http://www.csc.kth.se/utbildning/kth/kurser/DD1320/tildav13/labbar/lab6.php berättar mycket, men problemen hello och different har faktiskt egen dokumentation på Kattis. Gå till https://kth.kattis.scrool.se/doc/tutorial1 resp https://kth.kattis.scrool.se/doc/tutorial2 eller klicka på "Hjälp" på Kattis.

Kattis är ett automaträttningssystem som kontrollerar om det program du skrivit klarar att lösa alla tillåtna instanser av det problem som beskrivs i problemlydelsen. (Lydelsen på problemet hello är lite speciell, men de övriga är tydliga.)

De tester du måste klara i Kattis är hemliga, och kan vara "elaka" på så vis att de testar med svårt indata, men inte felaktigt indata. Kattis del av kontraktet är att bara ge dig testfall som uppfyller villkoren under rubriken Indata, dvs om det står att du ska läsa ett tal behöver du inte kolla om du fick "hej?" istället. Din del av kontraktet är att skriva utdatat precis som under rubriken Utdata. Hur ditt utdata bedöms beror på vilket problem du skickat in en lösning på, men för formelkoll och hello: var noga med stavningen! 

/Emma