Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Allmänt om examinationen

För godkänt betyg på kursen krävs godkända resultat på följande delmoment:

  • Tentamen 1, 3 hp
  • Tentamen 2, 5 hp
  • Laborationsuppgifter, 2 hp
  • Seminarier, 2 hp

Laborationer

Laborationsuppgifterna består av flera deluppgifter som löper under kursens gång och redovisas både muntligt och skriftligt. Betygsskalan på dessa är P/F dvs godkänt/underkänt.

Seminarier

Vid seminarierna är närvaro obligatorisk. Dessutom krävs ett aktivt deltagande. Betygsskalan är P/F, dvs godkänt/underkänt.

Kontrollskrivningar

Två kontrollskrivningar ger möjlighet att klara delar av tentamina redan under kursens gång. Se sidan för kontrollskrivningar för detaljer.

Tentamen

Två kursmoment examineras med varsin skriftlig tentamen. På varje tentamen går det att få betyg A-F. Mer information finns på sidan för tentamina.

Slutbetyg

Slutbetyg på kursen får den som är godkänd på samtliga delmoment (Tentamen 1, Tentamen 2, Laborationsuppgifter och Seminarier) och slutbetyget bestäms av betygen på de båda tentamina enligt följande tabell:

TEN1 A A A A A B B B B B C C C C C D D D D D E E E E E
TEN2 A B C D E A B C D E A B C D E A B C D E A B C D E
SlutbetygABBCDABCCDBBCDEBCCDECCDDE

I tabellen anger första och andra raden betyget på Tentamen 1 respektive 2. Den tredje raden anger motsvarande slutbetyg på kursen.

Bedömningskriterier vid skrivningar

Vid all examination tillämpas KTH:s regler för tentamensskrivningar som finns att läsa i KTH:s regelverk. Alla som deltar i examinationen är skyldiga att sätta sig in i regelverket.

Följande bedömningskriterier används vid samtliga kontrollskrivningar och tentamina, samt som återkoppling vid seminarierna:

För full poäng på en uppgift krävs att lösningen är väl presenterad och lätt att följa. Det innebär speciellt att införda beteckningar definieras, att den logiska strukturen tydligt beskrivs i ord eller symboler och att resonemangen är väl motiverade och tydligt förklarade.