Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

USA: Illinois Institute of Technology

Illinois Institute of Technology ligger i Chicago, Illinois, och är ett privat, teknikfokuserat forskningsuniversitet. IIT erbjuder kurser i bland annat arkitektur, teknik, design och humaniora. IIT är indelat i fem skolor inklusive College of Architecture. Campuset ritades av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, som också varit dekan vid College of Architecture. Chicago är den tredje folkrikaste staden i USA och känd för shopping, konst, sport, komedi och jazzklubbar och dess historia som den blåsiga staden.

Universitetet i korthet

Undervisningsspråk: Engelska
Terminstider: Augusti-december, slutet av januari-mitten av maj
Poängsystem: 15 credits på undergraduatenivå motsvarar 30 hp
Webbplats:  admissions.iit.edu/undergraduate/apply/visiting-and-exchange-program
Tänk på: Som utbytesstudent vid IIT måste man betala ca. 2500 USD per termin för IIT:s obligatoriska sjukförsäkring och andra avgifter. KTH ersätter inte studenter för dessa kostnader.

Visum och vaccinkrav i USA

Handläggningen av visum till USA kan ta lång tid, därför är det viktigt att du påbörjar ansökan så snart du blivit antagen till utbytesstudier på ett universitet i USA. Detsamma gäller att ordna med de nödvändiga vaccinen du behöver för att påbörja studierna i USA.

Utbytesmöjligheter

Platser: Ca 2 terminsplatser per läsår (samt 2 helårsplatser inom arkitektur).
Betygskrav: Nej
Nomineringspoäng*: Inlämning av portfölj är obligatorisk för alla arkitekturstudenter som söker utbytesstudier. Behörigheten granskas genom portföljbedömning. Portföljen måste uppfylla en viss kvalitetsnivå för att ansökan ska komma ifråga oavsett eventuell konkurrens om platsen.

Reseberättelser