Till innehåll på sidan

Fordonsdalen Press Release Event

ITRL står värd för, och välkomnar, projektet Fordonsdalen Stockholms och deras presentation om inledande kartläggningen kring Stockholmsregionens små och medelstora företag inom fordonsindustrin.

Tid: On 2021-06-16 kl 08.30 - 09.30

Plats: Zoom (Passcode: 1313)

Vad kännetecknar fordonsindustrin i Stockholmsregionen? Transportsystemet och fordonsindustrin står inför stor omställning och transformeras i snabb mot exempelvis allt mer elektrifierade, digitaliserade och uppkopplade lösningar. Vilka utmaningar och möjligheter har industrin? Hur kan regionens aktörer stötta industrins konkurrenskraft i omställningen till ett mer hållbart transportsystem?

Regionråd Gustav Hemming inleder mötet och därefter presenteras den kartläggning som är framtagen i ett samarbete mellan KTH och Region Stockholm av masterstudenterna Laith Butty, Sarkis Khatchadourian, Emelie Rhenman och Josefine Sohlman. Denna kartläggning beskriver företagens nuläge, transportsystemets framtida omställningstrender och hur dessa trender kan påverkar industrin och de regionala företagen. Utgångspunkten för rapporten är dels en omfattande omvärldsanalys samt intervjuer med representanter för företagen. Vidare presenteras förslag till åtgärder som syftar till att företagen skall kunna fortsatt vara konkurrenskraftiga år 2030. Monica Bellgran, professor på KTH, avslutar mötet med några sammanfattande ord om det fortsatta arbetet.

För frågor om deltagande på presentationen den 16 juni är ni välkomna att kontakta Laith Butty .

Vad är Fordonsdalen Stockholm?

Fordonsdalen Stockholm är ett samverkansprojekt mellan Region Stockholm och KTH som finansieras av europeiska regionala utvecklingsfonden. Målet är att stärka fordonsindustrin i Stockholmsregionen. Läs mer om projektet på Fordonsdalens hemsida .

Om ni har några frågor om projektet hör av er till projektledare Sofia Wieselfors .

Ladda ned Outlook händelse (ics 48 kB)

Innehållsansvarig:maldan@kth.se
Tillhör: Maskinkonstruktion
Senast ändrad: 2021-06-01