Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Trygghet på väg: Ett seminarium om hela resans perspektiv på mobilitet

Den 4:e oktober 2019 organiserar SäkraPlatser-nätverket tillsammans med BRÅ ett nationellt seminarium om säkerhet och trygghet under resans gång.

Att kunna röra sig fritt är en mänsklig rättighet och en viktig egenskap hos en uthållig stad. Detta Säkraplatser seminarium handlar om trygghet i hela resans perspektiv, dvs säkerhet och trygghet från dörr till dörr.

Den 4:e oktober kommer vi att diskutera både teoriska kunskaper och praktisk erfarenhet.

Tid: Fr 2019-10-04 kl 09.00 - 15.00

Exportera till kalender

Läs mer och anmäl dig här

Seminariet kommer att delas upp i två delar:

  • På morgonen börjar vi med att diskutera transportsäkerhet ur både forsknings- och praktik-perspektiv, med särskilt fokus på resenärers säkerhetsbehov. Morgonen avslutas med en debatt som ägnas åt utmaningarna i att leverera säkerhet med syfte att ha ett ’hela resans perspektiv’ med representanter från transportoperatörer, säkerhetsföretag och Stockholms kommun.
  • På eftermiddagen kommer vi att ha parallella sessioner i olika ämnen kopplat till transportsäkerhet organiserade av Säkraplatser Väst, BRÅ och KTH-Säkraplatser där forskare och utövare deltar, med bland annat Niklas Roth (Stockholm stad), Arne Grundberg (SL), Ann-Sofie Lagercrantz (Kalmar Kommun).

Kontakt:

Innehållsansvarig:infomaster@abe.kth.se
Tillhör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
Senast ändrad: 2019-09-19