Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Laga mat inom planetens gränser

Rykande färsk vetenskap på menyn

Sommarprataren och Årets kock Jessie Sommarström och matforskarna Line Gordon (Stockholms universitet) och Rebecka Milestad (KTH) bjuder på en inspirerande föreläsning med rykande färsk vetenskap på menyn. Går det att laga mat så det räcker till 10 miljarder människor? Är det labb-producerat kött och insekter som är vägen framåt? Går det att få en inbiten köttätare att tänka nytt? Det är några av frågorna som denna föreläsning vill svara på.

Tid: Fr 2023-09-22 kl 15.00 - 16.00

Plats: Campus Albano i Stockholm, Hörsal 2

Medverkande: Årets kock 2022 Jesse Sommarström, Rebecka Milestad KTH, Line Gordon Stockholm Resilience Centre

Exportera till kalender

Ät vetenskapen!


Årets kock 2022 Jessie Sommarström och matforskarna Line Gordon och Rebecka Milestad bjuder på en föreläsning med rykande färsk vetenskap på menyn. Tillsammans vill de svara på frågan: går det att laga mat som alla gillar och håller sig inom planetens gränser?

”Hur ger man sitt barn ett bra liv och vilken framtid kan jag skapa för dem? All forskning pekar på att vi närmar oss en klimatkatastrof. Den mat vi konsumerar och producerar står för över en fjärdedel av vår klimatpåverkan. Vi kan sluta flyga och köpa massor av onödiga prylar, men vi kan inte sluta äta!”

I sitt sommarprat berättade Årets kock 2022 Jessie Sommarström varför hon brinner för den gröna omställningen. På denna föreläsning ställer hon sig på scen tillsammans med professor Line Gordon från Stockholm Resilience Centre och docent Rebecka Milestad från KTH för att tillsammans bjuda på en forskningslagad föreläsning.

Går det att laga mat så det räcker till 10 miljarder människor? Är det labb-producerat kött och insekter som är vägen framåt? Går det att få en inbiten köttätare att tänka nytt? Det är några av frågorna som denna föreläsning bjuder på!
 

Ät vetenskapen!

Tid:  22 september, kl15-16
Var: Campus Albano i Stockholm, Hörsal 2
Arrangör:
Stockholm universitet, Stockholm Resilience Centre och KTH tillsammans

Kontakt:
Marcus Lundstedt, kommunikationschef Stockholm Resilience Centre, 072 070 97 21, marcus.lundstedt@su.se