Hoppa till innehåll

Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Julklappar från oss alla till er alla

Så här innan jul och nyår händer det massor med spännande saker här på kth.se, vissa av julklapparna kan du öppna redan i dag. Andra kommer du märka av tidigt under våren 2013.

Hittar du inte din julklapp under granen?
Pröva att söka efter den!

KTH.se är en stor webbplats. Den består av ca 1 miljon webbsidor, 20 000 kurser 100 program, 4 000 anställda, 200 utbildningslokaler, plus massor av annat. Allt detta har vi samlat i en ny söktjänst som vi hoppas kan hjälpa dig hitta vad du söker. Den fungerar naturligtvis lika bra i din mobiltelefon.

 

– Från spretigare än en grankvist,
till mer välpolerad än en julgranskula

Har du prövat den nya personliga menyn? Den personlig menyn är min egna favorit, som vi kommer gå ut med till alla, i januari. Men redan nu kan du välja att använda betan. I menyn kommer du att se allt som rör din utbildning, inklusive det du tidigare varit tvungen att gå in i Mina Sidor för att se. Naturligtvis får du också notifieringar när det händer något i dina kurser eller grupper du är med i.

Vad kan vi se i mobilen efter nyår?

Om du följer webbutveckling så kan du inte ha missat det hetaste inom webbutveckling nämligen responsive design. Responsive design innebär att webbplatsen anpassar sig efter den enhet som besöker webbplatsen. Vi har länge varit i startgroparna för att bygga alla våra webbar responsiva, men annat har kommit emellan. Men efter nyår kommer du lättare kunna ta del av kth.se i din mobil.

Lättare att logga in på KTH

Vi arbetar även med en uppdatering av login-servern. Den stora synliga förändringen är att även den ska få ett renare och enklare responsivt gränssnitt som går bättre att använda i mobiler och andra sammanhang där skärmytan är liten. Det är ett pågående arbete och inte klart ännu, men vi börjar se målet.

Överhuvudtaget har det startats upp ganska mycket arbetet runt kontoadministration och autentisering som kommer att pågå under nästa år för att öppna nya möjligheter för KTH och förbättra för dig.

Så från oss alla till er alla, en riktigt god jul och gott nytt år, så ses vi igen den 7 januari!

 

 

En kommentar till “Julklappar från oss alla till er alla”

  1. Stavfel och annat får ni leva med i denna bloggpost, det blir inte så mycket tid över att korrläsa när man postar på julafton 😉

Kommentarer är stängda.