Experiment: chiapudding del 1 & 2 & 3

Uppdaterar inlägget allt eftersom. Skrolla ner för senaste händelsen.

[Torsdag kl 22.49]

Jag har försökt flera gånger förut att göra chiapudding, men det har aldrig blivit lika bra svullnad på fröna som när man köper på fik. Diskuterade med min klasskompis Emma (som är chiapudding- och matlådeexpert) om vad det lyckade konceptet är. Vi kom fram till att min fördelning av mängden mjölk var för stor jämfört med mändgen frön. Inte särskilt uppskattat av plånboken att behöva ha mindre mjölk och mer frön.

Blandade en ny omgång av chiapudding och ställde in den i kylskåpet. Jag uppdaterar detta inlägg nästa gång jag kollar till puddingen!

[Torsdag kl 23.04]

Wow, den har blivit riktigt fast!

Jag rörde om den och lade till lite mer mjölk. Får se imorgon ifall det blir mitt fall. Nu får den stå i kylskåpet över natten. Det blir det en förhoppningsvis en god överraskning till imorgon.

[Fredag 08.02]

God morgon! Tog ut chiapuddingen ur kylskåpet och inspekterade förvandlingen. Puddingen blev lyckad, den var lagom fuktig och när jag vickade på glaset följde puddingen med i en något långsammare rörelse än om det hade varit ren mjölk. Det betyder att jag hittat rätt mängd av frön och mjölk. Om ni vill testa själva är måttet frön 1:2 mjölk.

Klart slut med detta inlägg!