Vad är Armada egentligen?

Jag har skrivit om att jag är webbutvecklare för Armada flera gånger nu men jag har inte riktigt gått in exakt  på vad Armada är. Detta måste jag råda bot på så här kommer ett inlägg som kommer ge er allt ni behöver veta om Armada!

Lite fakta

Armada är KTH:s arbetsmarknadsmässa som anordnas varje år av KTH-studenter. Förutom att arbetsmarknadsmässan är KTH:s största så är den även Nordens största! Mässan lockar i år över 180(!) företag som både är svenska och internationella. Totalt brukar Armada också locka över 12 000 studenter. Mässan äger i år rum den 20-21 november.

Mer än bara en arbetsmarknadsmässa

Det är lätt att då bara få intrycket av att Armada bara är en vanlig arbetsmarknadsmässan MEN där har man fel. Armada anordnar nämligen inspirationsföreläsningar, lunchföreläsningar där företag presenterar deras verksamhet,  en stor bankett, Armada run, internship-pitchar och mycket mer.

Vilka står bakom Armada?

Armada heter ju egentligen THS Armada eftersom det är Tekniska Högskolans Studentkår som står bakom Armada. Varje år väljs en projektledare, som är KTH-student, ut och som ska leda arbetet med Armada ett helt år. Projektledaren för Armada väljer sedan ut ett antal studenter som är med i projektgruppen (t.ex. head of sales, head of IT etc.) som sedan i sin tur väljer ut teamleadersTeamleaders väljer i sin tur sedan ut värdar som ska hjälpa till inför och under mässan. Som ni hör så är det många olika steg i den här kedjan och många intervjuer behövs hållas för att få fram rätt kandidater 🙂 Armada är alltså ett stort projekt som börjar med en person och sen växer sig till 200 studenter, varje år!

Hur hittar man rätt på Armada?

Men hur ska man ta reda på vilka 180+ företag som kommer att besöka mässan då? Och hur vet man vad för olika typer av jobb de erbjuder, om de har exjobb, vilka länder de är aktiva i och vilken bransch de jobbar inom? JO! Man surfar nämligen in här och använder sig av filtreringsfunktionen som jag konstruerat för Armada! Håll dessutom ögonen öppna för snart kommer någonting som hjälper studenter att hitta rätt företag för just dem på armada.nu!