Projektutställning i Physical Interaction Design

Inom mitt masterprogram Interactive Media Technology så finns det flera olika spår att gå. Fysisk interaktionsdesign (FID), Ljud, tal och musik (LTM) och Visuella medier (VLM). Just nu håller jag på att söka kurser inför våren och jag lutar mest mot visuella medier eftersom man får möjligheten att studera informationsvisualisering, avancerad grafik och interaktion och mycket mer.

Det kan dock vara lite svårt att veta vad de olika spåren innebär så jag blev glatt överraskad när jag såg att KTH gjort ett litet reportage om kursen Physical Interaction Design som ingår i spåret med samma namn. Temat för kursen var Shape Shifting och uppgiften gick ut på att ta fram objekt som ändrar form på något sätt.

Foto: Fredrik Persson

Här är ett av projekten som kursdeltagarna tog fram! Jag tyckte att det var det coolaste just eftersom designen var så snygg och funktionaliteten var nyskapande. Crimson Fox kallas den och varnar om man suttit och arbetat för länge genom att börja andas högljutt. Om man klappar räven så återgår andningen till ett normalt läge. Motiveringen bakom projektet är ”En människa bör ju ta en paus efter en timmes jobb, men de flesta är inte medvetna om det. Med den här räven vill vi öka medvetenheten om det” – Rein Lucassen som är utbytesstudent från Eindhoven University of Technology i Nederländerna.

Foto: Fredrik Persson

Om ni vill läsa hela artikeln så hittar ni den här!

Kommentera