Julkort från Spanien/USA

God jul på er!

I måndags kom jag tillbaka till USA efter att ha spenderat en helg i Stockholm och en vecka i Spanien. Befann mig i 4 olika städer under julafton: Jerez, Madrid, Chicago och Madison. Självklart kollade jag Kalle Anka när klockan var tre i den stad jag befann mig i, vilket råkade vara i Chicago.

Jag tillsammans med mina spanska vänner jag lärde känna under min sommarkurs i Madrid i somras. Vi åt tapas på en bar, ganska kul att tapas är ”snabbmat” i Spanien men serveras på fina restauranger i Sverige.

I södra Spanien var det svensk sommar, dvs 20 grader och sol. Fun fact: jag kunde se till Afrika från denna strand.

Efter att ha flugit tillbaka till USA spenderade jag juldagen hos min amerikanska vän Pete och hans familj. Pete känner jag via stipendieorganisationen, han pluggade i Norge för några år sedan och bor nu i Madison. Jag bidrog med en ugnspannkaka till efterrätt!

Just nu sitter jag i baksätet på min och mina rumskompisars bil. Vi har precis börjat vår road trip genom USA, som kommer vara i tre veckor! Vi är redan inne på vår fjärde delstat och vi har bara varit on the road i tre dagar. Starten var ”hemma” i Madison (Wisconsin), sedan tog vi oss igenom Illinois, sov en natt i Kentucky och igår spenderade vi dagen i Nashville (Tennessee). Dagens plan är att äta lunch i Memphis och avsluta dagen i närheten av New Orleans.

Första stoppet var i Calvert City i Kentucky. Klockan ett på natten rullade vi in och sov en natt på motellet som jag pekar på i bakgrunden.

Nästa stopp var i Nashville (Tennessee). Vi spenderade en hel dag där och besökte Elvis och Dolly Partons gamla musikstudio, gick runt i ett juldekorerat resort med namnet Gaylord (hur underbart?), åt schnitzel och currywurst, och besökte Germantown.

Ingen snö här inte! Hoppas ni har bättre lycka med snö i Sverige!

Denna road trip är möjlig för mina kurser avslutades i mitten av december. Till skillnad från KTH som har P2s tentor i januari. Det är verkligen en av fördelarna med att plugga utomlands att du har chansen till att resa längre under vinterlovet.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!