Mina sabbatsår: År 1

Vad ska du göra nu efter studenten? frågade min svensklärare. Jag hatade den där frågan som jag fått så många gånger innan. Jag hatade den för att den påminde mig om hur lite jag visste om framtiden. Nu när jag stod där finklädd inför resten av klassen kände jag mig tvungen att hitta på något att säga, ”Ehhh, jag ska jobba!” hör jag tillslut mig själv säga. Och så blev det.

Eller ja, jag började ju egentligen plugga på universitets direkt men hoppade av ganska snabbt (om det kan du läsa här). Efter mitt lilla universitetsäventyr förstod jag att det där men att jobba båg ändå var en ganska bra idé. Jag skulle få lite tid att komma på vad jag vill göra och skapa en budget för att  finansiera det. Jag började skicka ut cv:n och fick tillslut napp hos en advokatbyrå.

Jag kände mig utklädd i min nyinköpta kavaj när jag gick till kontoret den där första arbetsdagen. Att arbeta heltid något helt annat än de sommarjobb jag tidigare haft. Man har möjlighet att ta mer ansvar på jobbet, något jag tyckte var väldigt spännande och roligt. Allt vad det gällde betygshets och gymnasieklassroller försvann långsamt i takt med att den där kavajen blev mer och mer bekväm

Att jobba innebar att jag fick mer helt fri fritid men också att jag hade ren helt annan ekonomi. Även om jag sparade mycket av det jag tjänade så passade jag även på att resa runt lite. När inte längre behöver anpassa sig till loven gick det enkelt att res billigt och jag hann med turer till Frankrike, Spanien, USA, Storbritannien och Tyskland. 

En dag fick vi ett mail där en av juristerna undrade över ett matematiskt problem. Vi satte och och hittade efter ett tag tillbaka till gymnasiematten och lyckades lösa problemet. Det kändes så bra att kunna bidra med sin kunskap och jag insåg att jag var redo att leta mig tillbaka till studierna. Jag ville utbilda mig vidare och hamna i en position där jag får användning av mina kunskaper. 

Jag kom inte på vad jag ville göra i livet under mitt år på advokatbyrån, men jag kom på vad nästa steg var.

//Malin