Är jag smart nog för KTH?

Jag fäste, precis som Malin berättade om, också stor vikt vid mina betyg under gymnasiet. Under det sista året när jag letade runt efter högskolor fanns det en tanke som gnagde lite varje gång jag stötte på KTH. Trots mina okej betyg, var jag smart nog för att plugga där?

Jag var ärligt talat rädd för att bli chockad av genier som löste mattetal med vänsterhanden på KTH medan de parallellt pluggade 100% på Handels. Varför jag hade den här bilden är jag inte säker på, men det jag är säker på idag är att den är fullständigt osann. Det jag märkte var att det precis som ute i det verkliga livet fanns alla möjliga nivåer av intelligens på KTH, smartare som ”dummare”. Men det viktiga att förstå var att hade man väl kommit in på KTH så är man ”smart nog”.

Det kan låta klyschigt, men är värt att repetera: Olika människor förstår olika saker olika snabbt. Så enkelt är det bara. Det kommer alltid att finnas människor på KTH, och ute i arbetslivet, som fattar specifika problem mycket snabbare än dig men det i sig är faktiskt inte ett problem. Dessutom är generell problemlösning någonting som övas upp under åren på KTH; man är ju faktiskt här för att lära sig!

// Oscar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.