Tekniksprånget + dig

Är du fortfarande osäker på om du vill bli ingenjör, eller känner du att du vill ta ett sabbatsår innan universitetet? Spana då in möjligheten att testa på jobbet som ingenjör under hösten via Tekniksprånget!

Det finns över hela Sverige och det enda kravet är att du har gått antigen NA eller TE på gymnasiet och är under 21 år. Du får en mentor som guidar dig igenom ditt arbete och ibland kan det vara flera tekniksprångare som arbetar på samma företag. I lön får du 15 500 kr i månaden och du bygger ett kontaktnät inför kommande arbete.

Jag sökte till Tekniksprånget direkt efter gymnasiet och tänkte ha det som min plan B ifall jag inte skulle bli antagen till KTH. Jag gick på intervju hos IVA och fick tyvärr inte jobbet, vilket inte gjorde något då jag blev antagen, men jag fick en mentor! En av de som intervjuade mig fattade tycke och vi har hållit kontakten enda sedan dess.

Flera utav mina klasskompisar på KTH gjorde Tekniksprånget innan de började. Några gjorde Tekniksprånget under höstterminen och sedan teknisk bastermin under vårterminen. Det är verkligen en grym möjlighet att testa på yrket som ingenjör innan du börjar en utbildning!

Länk hittar du här: https://teknikspranget.se/

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!