Extrajobba på KTH

När man pluggar på universitetet kan den vara skönt att ha en inkomst vid sidan om. Det finns massor av möjligheter att hitta ett extrajobb i Stockholm! Några av de roligaste jobben finns på KTH. Vilket är något som inte alla studenter känner till.

Till exempel kan du arbeta som lärarassistent och undervisa yngre årskurser. Det är oftast de studenter som har fått bra betyg i en kurs som blir erbjudna jobbet som nästa års lärarassistent.

Ett annat jobb är att bli Studentambassadör för KTH. Du får besöka gymnasieklasser och visa upp KTH på Öppet Hus och gymnasiemässor. Det är ett av de roligaste extrajobben jag har haft! Gjorde det under årskurs 2-4. Fick träffa elever från olika delar av Sverige och det var givande att kunna hjälpa till att svara på deras frågor. Dessutom är det ett bra sätt att träna på att prata inför publik.

Du kan även extrajobba under enstaka event som Öppet Hus, Future Friday eller ha gymnasieelever skugga dig en dag på KTH.

Till sist har vi det fantastiska jobbet av att vara en del av KTHs Digitala Studentambassadörer! Där inkluderas Malin, Oscar och jag från Studentbloggen, Alva från Youtube och Aleks på Instagram. Vad vi gör är ganska självklart, eftersom allt vårt arbete är till för just er!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!

6 reaktioner till “Extrajobba på KTH”

  1. Hey! I Would like to know more about the teacher assistant and Student Ambassador. Where do I have to apply if the positions are open still and what is the deadline for that ?

    Thanks!

  2. Hi Jubica! To apply for teacher assistant you usual talk to your professor after you have finished a course and say that you are interested in being a TA for the next year. For Student Ambassador KTH post it on their website: https://www.kth.se/en/om/work-at-kth/lediga-jobb. You have to look out for the opportunity. You can read more about job opportunities here: https://www.kth.se/blogs/studentblog/2018/04/part-time-jobs-is-it-possible/

  3. Hi Kartikeya!
    To apply for teacher assistant you usual talk to your professor after you have finished a course and say that you are interested in being a TA for the next year. For Student Ambassador KTH post it on their website: https://www.kth.se/en/om/work-at-kth/lediga-jobb. You have to look out for the opportunity. You can read more about job opportunities here: https://www.kth.se/blogs/studentblog/2018/04/part-time-jobs-is-it-possible/

  4. Hi Jubica!
    To apply for teacher assistant you usual talk to your professor after you have finished a course and say that you are interested in being a TA for the next year. For Student Ambassador KTH post it on their website: https://www.kth.se/en/om/work-at-kth/lediga-jobb. You have to look out for the opportunity. You can read more about job opportunities here: https://www.kth.se/blogs/studentblog/2018/04/part-time-jobs-is-it-possible/

Kommentarer inaktiverade.