Studenthälsan på KTH

Malin skrev ett superbra inlägg om hur man som student kan hantera stress genom fysisk aktivitet, planering och att analysera stressen. Men ibland kan stressen vara så stor att den paralyserar en eller få en att må dåligt på andra sätt (både fysiskt och psykiskt). Mental ohälsa drabbar alla, oavsett fas i livet, men studenter är ofta extra utsatta och måste få veta att stöd finns.

Jag vill därför uppmärksamma att på KTH så finns stödfunktionen Studenthälsan som hjälper studenter att komma i kontakt med kuratorer, sjuksköterskor och läkare vid behov. Studenthälsan kan hjälpa studenter att göra en bedömning om varför man mår dåligt och stöttar en sedan med att hitta rätt hjälp/vård/behandling. Dessutom så håller Studenthälsan varje år kurser som kan hjälpa studenter inom olika områden:

Att tala inför andra – Anmäl dig senast 1 November.

Förberedelser inför tentamen – Anmäl dig senast 12 November.

Kurator och sjuksköterska

E-post: studenthalsan-kurator@avonova.se, studenthalsan-skoterska@avonova.se

Vill man besöka Studenthälsan så beställer man en tid via mail, telefon eller går till deras reception. Observera att besöket är helt gratis och att de anställda har tystnadsplikt.

Avonova City

Klarabergsviadukten 90 C