Att bli stressad – En guide

Jag spinner vidare på Malins inlägg om stress men tänkte vända på steken och skriva om hur man blir riktigt stressad*!

Steg nummer ett är att se till så att man har mycket att göra. Detta kan åstadkommas genom att plugga på KTH samtidigt som man extrajobbar eller är engagerad i studiesociala aktiviteter. Men det räcker faktiskt inte att bara ha mycket att göra, man måste planera dåligt och ha en luddig överblick över allt det man ska göra. Bästa tipset här är att inte göra som jag gjort nedan, och skriva upp alla deadlines, utan istället prokastinera och inte beta av ”to do”-listor.

Nästa punkt som är viktig är att sova dåligt under en längre tid, få lite sol, äta dåligt och aktivera din kropp så lite som möjligt. Gå alltså inte ut på en längre eftermiddagspromenad i solen, som gör dig trött, och fika något nyttigt.

Om du har hängt med såhär långt så borde du vara ordentligt stressad. Passa då på att också inte ta stöd av familj eller kompisar när du har mycket att göra och oroa dig mycket för saker som du inte kan påverka i framtiden. Är du riktigt dedikerad så kan du även plugga dåligt och ostrukturerat inför alla examinationsmoment. Du har nu nått toppen av stressberget!

*Så om du vill bli stressad, följ dessa råd. Om du, som jag, hellre ser att du överlever denna period utan magsår och släpkurser så borde du göra raka motsatsen. Långvarig stress kan vara paralyserande och direkt skadligt så se till att adressera den och inte göra den till ett normalläge 🙂

// Oscar