Maddes hösttermin i Spanien

Terminen här på UPM följer inte samma mönster som på KTH. Som ni kanske redan vet är en termin på KTH uppdelad i två perioder (P1 & P2 under hösten, och P3 & P4 under våren). På universitetet i Spanien ser terminerna olika ut beroende på vilket program/utbildning man läser.

För mig som följer kurserna från deras master i cybersecurity har jag terminen uppdelad i två delar. Del ett är mellan september och november, del två direkt efter del ett (utan lov) fram till sista januari. Med undantag för mina spanskakurser.

• Del 1: början av oktober – mitten av november
  • Del 2: mitten av november – sista januari (inklusive ett jullov på 2,5 veckor)

Dock som ni minns läste jag en kurs på distans från KTH denna termin och en intensivkurs i spanska. Dessa två kurser började redan i augusti, men är nu avslutade.

Här ser ni hur terminen ser ut:

Gula kurser är mina två språkkurser hos UPM.
Blå kurs är distanskursen från KTH.
Organgea kurser är masterkurser som handlar om säkerhetsskydd och olika typer av säkerhetstjänster. Ges hos UPM.
Röda kurser är masterkurser som fokuserar på säkerhetsoperationer. Ges hos UPM.

Totalt läser jag 39,5HP denna termin. Helt klart mer än vad jag behöver. Planen var att från början att endast läsa 29HP, men jag ville fylla ut tomrummet innan masterkurserna hos UPM började, och därför lade jag till Ethical Hacking-kursen. Spanskakursern B1.2 var även den oplanerad, men jag tyckte så mycket om lärarna i den första kursen + att jag ville fortsätta lära mig språket att jag valde att lägga till den.

Tack vare att jag har en lång hösttermin blir kurserna utspridda och det känns inte som att jag läser galet mycket poäng. Om terminen hade varit kortare hade jag inte läst så här mycket!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!