CSS Christmas

När man skapar hemsidor så kan man förenklat tala om själva strukturen, HTML, av olika element på sidan (tänk bilder, textstycken, länkar osv.) och sedan designen, CSS, av sidan som bestämmer var varje element placeras och hur det ser ut. Om man stänger av designen/stylingen på t.ex. den här bloggen så tolkar webbläsaren hemsidans struktur på ett väldigt avskalat sett (bild nedan). Poängen är att CSS, och all dess funktionalitet, är avgörande för hur en hemsida upplevs och fungerar.

Några som förstått hur viktigt detta är, är den norska konsultbyrån Bekk som skapat en digital julkalendern för att lära ut CSS. Kalendern heter CSS Christmas och är här för att dagligen ge oss korta matnyttiga tips om hur man kan ta sina CSS-kunskaper till nästa nivå 🙂

Enkelt exempel på hur man kan skapa animerade laddningsikoner

// Oscar