Exjobb hos Mentimeter!

Jag skriver ju mitt exjobb hos Mentimeter, ni vet den där interaktiva presentationsplattformen där en presentatör ställer frågor och publikens röster visualiseras i realtid på en skärm, och har nu kommit avslutat min andra vecka! Jag har en kontorsplats som jag får utnyttja så mycket jag vill (vilket jag också gör eftersom kontoret är grymt) + support från handledare och sakkunniga här 🙂

Just nu sitter jag och skriver på min specification, d.v.s ett dokument där jag listar preliminär metod, litteratur, nyhetsvärde och annat viktigt som är bra att ha klart för sig innan man djupdyker in i sin uppsats.

Här ser vi tre av exjobbarna (jag, Axel och Kenneth). Diana, Emma och Anna från KTH exjobbar också här!

Totalt är vi sex exjobbare från KTH som skriver om allting från maskininlärningsmodeller till hur Mentimeter kan användas i klassrum. Själv skriver jag om hur Mentimeter kan utveckla nya visualiseringsmetoder för att innehålla segmentering. En viktig fråga är: Skapar sådana lösningar insikter och möjligheten att se trender för användaren och är de lättförståeliga? För att göra det hela lite tydligare kan jag visa exempel på hur segmentering sker idag!

Bra exempel på hur segmenteringen ser ut idag med stapeldiagram
Ett annat bra exempel men här används dots istället
Pingis kör jag varje dag – inte minst nu när det är pingisturnering på kontoret!

Ett exjobb skrivs under lång tid och det kan vara svårt att se konkreta framsteg speciellt i början. Ett tips som jag fått från min handledare Taylor är att dagligen skriva ner kortare reflektioner om hur dagen gick med positiva upplevelser/händelser så att man dels reflekterar över sitt arbete och lärande, men också så att man faktiskt kan se att man gör riktiga framsteg.

Har ni några frågor om exjobbet så är det bara att maila mig på wiigh@kth.se!

En kommentar till “Exjobb hos Mentimeter!”

Kommentarer inaktiverade.