Träning vid sidan av studier

Jag känner av det tydligt att jag mår bättre när jag motionerar regelbundet. Från att jag får mindre ont i ryggen av att sitta vid datorn, till att jag pushar mig till att avsluta uppgifter (och inte bara påbörja dem) som jag har på min to-do list. Däremot behöver träning inte betyda att du går och lyfter vikter. Under KTH-tiden har jag passat på att utöva olika former av träning.

År 1:
Första terminen var allt väldigt nytt på universitetet och det var skönt att kunna fortsätta med ridningen som jag hållit på med sedan jag var liten. Efter årsskiftet beslutade jag dock mig för att engagera mig mer i sektionslivet på KTH och lade hästarna på hyllan. I januari köpte jag mitt första gymmedlemskap och under våren sprang jag min första mil (alltså inte i ett lopp, utan bara ren löpträning haha)!

År 2:
Fortsatte att besöka gymmet, och gick på flera utav dansstudiernas prova-på-dagar (i Stockholm) under året med vänner från KTH. Vi testade allt möjligt som bugg, cha-cha, pole dance, aireal silk och lindy hop. Något som var extra roligt var när vi hade en projektkurs i slutet av vårterminen som tog upp hela skoldagarna i lite drygt en månad, och min projektkompis och jag drog iväg till gymmet på lunchrasterna. Mycket pass blev det även under sommarlovet, favoriten var Body Combat.

År 3:
Jag drog till Singapore på utbytesstudier och började med karate! Tränade med universitetets klubb och deltog i en internationell turnering. När jag kom hem under våren sökte jag inte upp någon karateklubb, utan återgick till gymmet. Dock var jag inte alls lika motiverad som jag hade varit året innan, och blev mer en av de personer som frivilligt betalar för medlemskapet utan att utnyttja det.

År 4:
Oj, här minns jag knappt hur jag motionerade? Med KTH-vännerna spelade vi badminton och bastade efteråt. Hade fortfarande gymkort, men tränade mest på egen hand än med vänner eller i pass.

År ”5”:
Förra året var jag och pluggade i USA. Där gick jag med i deras hästpoloklubb som de hade på universitetet. Äntligen tillbaka uppe på hästryggen! Plus att få testa en helt ny sport. Var även med i en dansgrupp som en av universitetets nuvarande cheerleaders höll i. Under sommaren tillbaka i Sverige sprang jag utomhus mycket, och passade på att lyssna på podcasts.

År 6:
Detta läsår börjades i Spanien (på mitt tredje universitet utomlands) och jag sprang exakt en gång! Trots att jag hade packat ner massor av träningskläder. I julas tog jag hem alla träningskläder och gav upp på att jag skulle motinera mer intensivt än de långa dagarna av att vara turist och besöka alla museum som antingen saknade hissar eller befann sig högt uppe på berg (i Andalusien). Många steg begicks (pun intended).

Och nu är vi här, vårterminen har börjat och jag är på jakt efter en ny träningsform. Under de kommande veckorna kommer jag att testa på olika sporter och se vilken jag väljer att investera min tid och pengar i. Först ut att testa är karate! Ska bli spännande att se om jag kommer ihåg något.

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!