Var ligger KTH?

KTH har hela 5 olika campus utspridda i Stockholmsområdet. Varje campus är strategiskt placerad för att komma nära industrin som utbildningarna riktar sig in mot. Vi har:

KTH Campus (som är huvudcampus)
KTH Kista (där bland annat min utbildning har sina tre första år)
KTH Södertälje
KTH Flemingsberg
KTH Solna

KTHs internationella instagramkonto har gjort studiebesök hos campusen under de senaste veckorna. Där kan du se bilder och videos från besöken. Här är deras konto @kthuniversity!

En av frågorna som dök upp under F&Q förra veckan var:

Hur funkar det att ha kurser på två campus? Krockar kurserna?

Svar: Det fungerar utmärkt! Jag hade majoriteten av mina kurser i Kista under mina tre första år. Under år två hade vi en period av kurser inne på KTH Campus, då såg schemaläggarna till att alla kurser den perioden hölls på samma campus. När man sedan kommer högre upp i kurserna och får välja valbara kurser är det ens egna ansvar att kontrollera så att kurserna inte krockar med varandra.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!