Vem är Malin?

Namn: Malin (några av de smeknamn som jag har eller har haft är Ma, Molle, Mallan, Söder)

Utbildning: Civilingenjör Industriell Ekonomi (300 hp)

Jag är nu inne på det femte år på min utbildningen. Redan från andra året väljer vi på industriell ekonomi en teknikutbildning, därför har min utbildning även kretsat mycket kring teknikområdet energisystem och hållbar utveckling. Precis som Madde tagit möjligheten att via KTH bege mig utomlands. Under mitt tredje år på KTH åkte jag till Kenya via Ingenjörer utan gränser för att skriva mitt kex (kandidatexamensuppsats) om småskalig biogasproduktion i landet. Denna termin skriver jag utbildningens andra stora uppsats, jag skriver nämligen masteruppsatsen om effektivt utnyttjande av elnäten i Sverige.

Vid sidan av mina studier på KTH har jag engagerat mig i mottagningen av nya KTH-studenter. Jag har också varit involverad i SSCO som är ett samarbetsorgan för student- och elevkårer i Stockholmsregionen. Genom SSCO har jag arbetat med en hel del men frågor angående bostäder för studenter.

Faddrar från mottagningen 2016

Hobby: Yoga! Helts någon lite mer spacead typ av yoga så som anti-gravity yoga eller bikramyoga. Annars tycker jag att det är väldigt roligt att rita/måla/skapa. Jag drömmer lite om att gå en drejkurs.

Uppväxt: Stockholm men har också bott utanför Göteborg och i England

På gymnasiet läste jag samhällsvetenskapsprogrammet på Nacka gymnasium. Jag hade ingen aning om vad jag ville göra efter gymnasiet men efter lite om och men hamnade jag på en kurs inom engelsk litteratur, kultur och lingvistik i Brighton. Där bestämde jag mig, jag skulle bli civilingenjör inom industriell ekonomi. Därför väntade ett teknisk basår innan jag tillslut kunde börja på KTH.

Jag valde att läsa till civilingenjör inom industriell ekonomi då det gav mig möjligheten att kombinera mittintresse för teknik och med min bakgrund inom samhällsvetenskap. Utbildningen “slogan” eller vad man ska kalla det är “kunskapen om kunskapen och känslan för helheten” och att få det där helhetsperspektivet är något som jag verkligen uppskattar.

Favoritkurs: Svårt men några kurser som jag uppskattat mycket är ME2603 Entrepreneurship, ME1313 Industriell och teknisk omvandling och MJ1112 Tillämpad termodynamik

Drömyrke: Jag skulle nog säga att jag har flera drömyrken. Jag är intresserade av att få engagera mig i frågor kring hållbar utveckling.

Ju fler år jag tillbringat på KTH desto mer inser jag vad mycket som finns att gör efter KTH. På frågan vad gör en ingenjör finns inget tydligt svar, då en ingenjör kan göra lite vad som. Jag är inte helt säker på vilket typ av roll jag kommer att hamna i men jag kommer söka mig till rollar som kretsat kring hållbar utveckling. Detta skulle kunna vara frågor relaterade utveckling mot ett mer hållbart energisystem där andelen till förnyelsebar energikällor, viljan att minska koldioxid och elförbrukningen ökar. Annars skulle jag även kunna tänka mig att arbeta med hållbarhetsfrågor inom andra typer av industrier.

Bästa tips till val av utbildning: Utgå från dina intressen och hitta människor i din närhet som du kan rådfråga om studier kring dessa intressen så som studievägledare, kompisar, föräldrar, bekanta vars jobb du tycker verkar intressant eller oss här på studentbloggen.

//Malin