Hoppa till innehåll

Att platta ut kurvan

Jag skrev tidigare om när tekniken gör nytta på riktigt och hur olika verktyg kan hjälpa oss att förstå Coronautbrottet bättre. Jag är nog inte ensam om att läsa ovanligt mycket nyheter nuförtiden om viruset och försöka förutspå hur väl vi ”plattar ut kurvan”. Men med nya siffror som uppdateras hela tiden från olika länder så är det svårt att få ett grepp om hur det går för varje land. Lyckligtvis så finns det människor och organisationer vars pedagogik och expertkunskaper kan göra hela situationen lite tydligare. Videon nedan visar en fysiker/matematiker som på ett imponerande sätt tar sig an problemet om hur man kan visualisera smittspridningen i världens alla länder 🙂

Väl på ämnet så kan jag också länka en bra förklarande video om varför Corona inte är som en ”normal” influensa och hur initiativ som handtvättning och social distansering kan ha stor positiv påverkan på att minska smittspridningen.

Tvätta händerna! // Oscar