Engelskakurs på KTH?

Ja! Du läste rätt! På KTH kan man faktiskt läsa kurser i olika språk, som engelska. Man kan även läsa franska, spanska, tyska, japanska och kinesiska. Just nu läser jag en kurs i engelska, vilket känns intressant och kul att plugga vid sidan av mina andra mer teknikfokuserade kurser.

Det finns fem engelskakurser man kan gå på KTH: engelska för akademiska studier, engelska för arbetslivet, engelska för skrivande och presenterande av examensarbete, teknisk kommunikation på engelska och retorik: tala och skriv med genomslagskraft.

Jag läser engelska för akademiska studier under en period på sju veckor. Den är uppdelad i sex delar:

1. Preparing for study: Academic culture, language and assessment
  2. Types of academic English: Differences and key features
  3. Core academic language: Functions, meaning and grammar
  4. Academic identity: Position and voice
  5. Criticality: Evaluating and questioning
  6. Optimising your learning: Strategies and self-evaluation

Varje vecka ska man göra en ny del på kursen. Kursen är från början en online-kurs så det känns skönt att den redan är anpassad för undervisning under Coronapandemin. Jag är just nu på den femte modulen, så jag är snart klar. På varje del måste man göra tre uppgifter som kan vara allt ifrån att kolla på ett TED-talk och utvärdera det, eller att spela in en video där man förklarar ett diagram.

bild på ett diagram med Aleks i mitten
Skärmdump från en videopresentation för engelskan där jag förklarade ett diagram på hur en hacker kan sno ens pengar

Kul att även utveckla sin humanistiska sida på KTH!

Kramar /Aleks