Hoppa till innehåll

Ett läsår på KTH

Ja, hur ser egentligen ett år på KTH ut?

Här nedan har jag ritat upp ett diagram på hur ett läsår på KTH ser ut i stora drag. Ett läsår på KTH är, som ni kan se i diagrammet, uppdelat i fyra så kallade perioder, där en period motsvarar ca 8-9 veckor. I respektive period läser man oftast två eller tre kurser samtidigt och perioden avslutas sedan med en tentaperiod där man examineras i de 2-3 kurser man precis läst.

Bilden illustrerar ett cirkeldiagram över hur ett år på KTH är uppdelat med fyra perioder samt jullov och sommarlov.
                            Diagram över ett läsår på KTH.

Om man inte klarar tentor, när får man då göra om dem?

Precis som tentaperioder, finns det likaså omtentaperioder där man har möjlighet att skriva en tenta på nytt. När dessa infaller är lite olika, men för varje period ingår det alltid förutom en vanlig tentaperiod även en omtentaperiod.

Hur blir det då med loven?

Som ni ser i diagrammet har man två lov, ett sommarlov och ett jullov. Sommarlovet är långt och sträcker sig från början på juni till slutet av augusti.

Hur långt jullov man har beror lite på om man behöver göra omtentor i december eller inte. Om så inte är fallet, kan lovet bli upp till fyra veckor. Dock måste man komma ihåg att tentorna för kurserna man läser i period 2 infaller direkt efter lovet. Man skulle därför kunna säga att jullovet är en kombination av både lov och tentaperiod.

Egentligen har man inte påsklov på KTH, men om man inte behöver skriva omtentor i april så får man i princip en vecka ledigt i mitten av period 4.

Hoppas det blev lite klarare med hur ett läsår ser ut i stora drag för en KTH-student!

/Maha

En kommentar till “Ett läsår på KTH”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.