Hoppa till innehåll

KTH Innovation

”På KTH utvecklar studenter, forskare och fakultet från hela världen innovativa lösningar på mänsklighetens och samhällets utmaningar och med stöd från KTH Innovation får deras idéer de bästa möjliga förutsättningarna för att lyckas”, står det på KTHs hemsida. Men vad kan KTH Innovation egentligen erbjuda och vad är KTH Innovation? 

KTH Innovation är en del av KTH där man kan få hjälp med att utveckla sina idéer och göra dem till verklighet. Man kan alltid höra av sig till dem om man har en idé man vill bolla med någon som har erfarenhet inom entreprenörskap. De har ett förinkubatorprogram som är öppet att söka två gånger per år. Där får cirka 15 idéer möjligheten att vara med per omgång. Då får man under ett år kontorsplats hos dem samt massa hjälp med att ta sin idé vidare. 

Häromdagen träffade jag Lisa, som jobbar på KTH Innovation, och snackade lite om andra möjligheter (förutom förinkubatorprogrammet) man kan få genom dem. Till exempel så har de ett fyra månader långt program, Brighter, där man får utforska hur sin idé kan funka internationellt. De brukar bland annat åka på en studieresa, och förra året fick deltagarna åka till New York. 

Lisa påpekade vikten i att idéerna man kommer med till KTH Innovation  inte behöver vara färdigutvecklade. ”Vi vill att det ska vara en låg tröskel för KTH-studenter att komma med sina idéer till oss”, sa Lisa. Superkul att få möjligheten att testa att starta eget under sin studietid tycker jag. 

De coolaste start-up:en som har skapats via KTH Innovation, enligt mig, är: 

  • Ellure: Deras idé är att man ska kunna få ett läppstift med sin personliga läppstiftsfärg genom 3D Printing (skrivare som skriver ut läppstiftet). Alltså kan de göra läppstift i 10 000 olika färger. Supercoolt!
  • Kollin.io: Detta är ett start-up som är mest känt för att samla alla tentor, från massvis med olika kurser och universitet, på deras plattform (kollin.io) och organisera dem efter till exempel område eller svårighetsgrad. Jag har själv använt deras hemsida när jag ska plugga till tentor, samt jobbat för dem med deras Instagram. 
  • Airmee: Är det kanske mest kända företaget som startades på KTH Innovation. De transporterar paket hem till folk från massvis med olika företag. 
  • Imagilabs: De gör nyckelringar som man kan bestämma (programmera) motiven på själv. Grundarna skapade företaget för att få fler unga tjejer intresserade i programmering och teknik. Jag har själv jobbat på deras workshops och tycker att de är supergrymma!

Nyligen släppte KTH-student en podd om just KTH Innovation där de intervjuar Donnie så se till att lyssna på den samt prenumerera på podden! Här hittar du avsnittet. 

Kramar /Aleks

En kommentar till “KTH Innovation”

Kommentarer är stängda.