Hoppa till innehåll

Några lediga dagar efter tentorna

Nu är tentaperioden slut för min del vilket känns jätteskönt. Det blir liksom ett klimax efter att först plugga i flera veckor, för att sedan skriva en tenta och gå vidare i livet. Det känns alltid lite konstigt första veckan i period 2 eftersom man läst in sig på mycket på ett ämne och sen ska gå in på ett annat, men efter några dagar brukar det rulla på igen!

För mig är det dock inte bara att gå vidare med nästa kurser. Innan resultatet från de förra kurserna rapporterats in i Ladok så har jag en tvångstanke att jag måste gå in och kolla minst en gång per dag, för att se om resultatet har kommit in (vilket det nästan aldrig har). Det här är en ganska onödig grej eftersom jag alltid får ett mail när resultatet är inrapporterat, så jag vet att jag ska gå in och kolla. MEN, jag måste som sagt titta ändå IFALL det här mailet skulle ha fastnat någonstans ute i cyberspace (är det ens möjligt?!).

Ett foto på havet.
Ett blåsigt Kattegatt, men väldigt vackert ändå!

Jag har efter (nästan) varje tentaperiod gjort något helt annorlunda, bara för att kunna ladda batterierna och komma tillbaka till nästa kurser fit for fight. Den här gången är jag på mitt sommarställe vid Västkusten för att få lite miljöombyte och inte tänka på plugg i ett par dagar. Det känns faktiskt lite lyxigt att göra en weekend eftersom man annars är inne i plugget och allt annat som händer på KTH. För att verkligen ”rensa” bort alla tankar som snurrar runt i huvudet brukar jag städa mitt skrivbord (som är fullt av papper från period 1), starta om min dator (som blir jätteseg av alla internetflikar jag har uppe samtidigt) och försöka vara lite hälsosam (äta mindre snabbmat och röra på mig mycket). När jag gjort de här sakerna känns det alltid lite bättre inför nästa period.

Hoppas det gått bra för alla andra som skrivit tentor!

/Adam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.