Hoppa till innehåll

Föreläsning på Internationella Kvinnodagen

TIPS TIPS TIPS TIPS!

Den 8 mars kl.12-13 håller KTH Innovation en gratis föreläsning som är öppen för alla att se på online. Föreläsningen hålls av Katerine Marçal och kommer handla om kvinnors roll inom innovation och hur framtiden kommer vara formad av företag som vågar tänka annorlunda om kvinnor och inkludering.

Katerine Marçal är journalist för Dagens Nyheter och författare. Hon har skrivit böcker som ”Att uppfinna världen” och ”Det enda könet” och fått flertal utmärkelser i Sverige och England. På föreläsningen kommer Marçal bland annat tala om olika exempel på hur innovationer har misslyckats att ta kvinnors erfarenheter i beaktning och analysera vad det kan säga om innovation och kön idag.

profilbild på Katrine Marcal
Katrine Marçal. (Fotograf Anna-Lena Ahlström)

Jag tycker att det är superviktigt att prata om ämnet kön och jämställdhet inom teknikbranschen och generellt. Jag är så glad att KTH Innovation uppmärksammar detta under just internationella kvinnodagen. Jag har personligen brunnit för frågan länge och varit med i initiativ som Malvina, Pepp, KTH Giants och jobbat med att införa en modul om mångfald och inkludering i en kurs på KTH. Jag ska verkligen försöka hinna kolla på föreläsningen! Det kan du också göra! Bara att anmäla sig till eventet här!

bild på Aleks och en tygpåsen med texten "the future is too important to be left to men"
Vill också bara visa upp min coola tygpåse som jag fick KTH Giants: ett KTH-event som uppmuntrar tjejer och icke-binära att söka tekniska utbildningar!

Kramar /Aleks

En kommentar till “Föreläsning på Internationella Kvinnodagen”

Kommentarer är stängda.