KTH-föreningar jag har varit med i

Att KTH inte har ett studentliv är en så stor myt tycker jag. Finns hur många föreningar som helst att vara med i. Idag tänkte jag skriva om de föreningar/organisationer jag har varit med i under mina 4,5 år på KTH.

iSpexet

iSpexet är Industriell Ekonomis spex. Ett spex är som en musikal-komedi teater där skådespelarna kan få utrop from publiken att ändra hur de skådespelar. Men spexet består inte endast av duktiga skådespelare utan även ett band/orkester, teknikgrupp, rekvisitagrupp, kör, acapellagrupp, festfixare, manus och låtförfattare. Jag var under mina första tre KTH-år med i byggruppen på spexet, alltså gruppen som fixade all rekvisita till föreställningarna. Vi träffades en gång i veckan efter skolan, samt en lördag varannan månad och målade, snickrade och hade det riktigt kul. Hela spexet hade även flera sittningar och fester varje år. Vill ni läsa mer om olika spex och se bilder från dem (jag var med och byggde rekvisitan) kan du kolla in dessa tidigare blogginlägg: jul-iSpexet 2017, iSpexet 2018, jul-iSpexet 2018, iSpexet 2019. Spexet har verkligen varit så roligt att vara med i och förgyllde mina veckor, speciellt när det va lite extra tufft i skolan.

Malvina

Malvina är en förening för kvinnor och icke-binära personer som anordnar olika typen av event: sociala och näringslivsevent. Under mitt andra år på KTH var jag med i Malvinas styrelse där jag tillsammans med nio andra tjejer anordnade massa coola event. Jag var social-eventansvarig och anordnade mest de sociala eventen som sittningar, en spadag, boxningslektion, yoga, frukostevent och massa annat. Under mitt år anordnade vi även en jättestor sittning/fest med runt 100 deltagare för att fira att föreningen fyllde 90 år. Vi lobbade också för att en väg på KTH skulle byta namn från Osquldas väg till Malvinas väg, som vi lyckades att få genom. Jag är så glad över att jag kom med i styrelsen och är så tacksam över alla coola tjejer jag fick umgås med under året.

Mottagningen

Mottagningen är en av de roligaste föreningen att engagera sig i under sin KTH-tid enligt mig. Jag är så glad att jag gjorde det i tvåan och fyran på KTH. Jag hade det så himla roligt och fick hänga några veckor med andra taggade Industriell Ekonomistudenter. I tvåan var jag fadder åt en grupp nya studenter och i fyran var jag gamling, som innebar att jag hjälpte till att anordna vissa event och bidrog med mig visdom haha. När jag var fadder var man fadder i grupper av tre och det var faktiskt så jag träffade min pojkvän. Om du känner att du vill veta mer vad mottagningen faktiskt är kan du läsa detta här eller om du vill läsa Adams tankar kring mottagningen kan du läsa mer om det här.

Dagen-I

Dagen-I är Industriell Ekonomis arbetsmarknadsmässa. Under en dag i februari kommer flertal företag till KTH och ställer ut på denna mässa. På den kan man som KTH-student snacka med företag som är intresserade av just Industriell Ekonomistudenter. Jag jobbade i ettan som företagsvärd som innebar att jag tog hand om ett företag och såg till så att de hittade till KTH och hade allt de behövde under mässan. Efter mässan fick allas om jobbade gå på sittning och fest på Operakällan vilket var supernajs!

gruppbild på massa studeter och blåa ballonger
Gruppbild på alla som var engagerade i Dagen-I mässan året jag var med

Estiem

Estiem är en förening på KTH som samarbetar med andra Industriell Ekonomiprogram runt om i Sverige, men även i Europa. Vi anordnade sittningar och träffar med de andra programmen samt en caselösningstävling på KTH. Vi åkte också till Utekravallen på Linköping Universitet som är en stor ute-festival för studenter. Ärligt talat var mitt engagemang ganska kort i föreningen då jag inte kände att jag klickade med de andra i styrgruppen.

Internationell fadder

I tvåan så var jag med i den Internationella gruppen. Det innebar att jag under en termin blev tilldelad tre utbytesstudenter som pluggade Industriell Ekonomi och hängde med dem under eventen som anordnades. Ungefär en gång i månaden så anordnade gruppen event som bowling, sittningar, fika och musikquizz, som vi då gick på med de utbytesstudenterna. Förutom att det var ganska kul att träffa utbytesstudenter så fick man genom att var fadder sitt betygsnitt höjt för när man söker utbyte. Alltså ökade jag mina chanser att åka på mitt drömutbyte.

Surfresa

I tvåan på KTH åkte jag på surfresa till Marocko med Industriell Ekonomis idrottsnämnd. Det var superkul och jag har till och med åkt tillbaka till samma ställe och surfat efter den resan. Idrottsnämnden anordnar också vanligtvis en skidresa tillsammans med Maskinteknik men jag har tyvärr inte åkt på den.

Har du några frågor eller funderingar om studentlivet är det bara att kommentera inlägget! Hoppas att jag har gett en bra bild av hur studentlivet kan se ut för en KTH-student.

Kramar /Aleks

2 reaktioner till “KTH-föreningar jag har varit med i”

Kommentarer är stängda.