Att plugga i 5 år- en evighet?

En av mina stora anledningar att jag valde högskoleingenjörsprogrammet från början var just för att det programmet pågår under 3 års tid. I mina ögon kändes 5 år som en oootroligt lång tid, och jag såg verkligen inte hur jag skulle klara av 5 år till i skolbänken. Därför kändes 3 år som det mest rimliga valet och att civilingenjörsprogrammet inte var för mig, och därför valdes bort. Jag ville helt enkelt ha den snabbaste vägen ut i arbetslivet igen. Nu under tidens gång har jag ändrat synsätt helt! Nyfikenheten av att lära mig mer och viljan att samla in ny kunskap ledde till att jag fortsatte med ett masterprogram även på kth (två års extra studier).

När jag satt i skolan igår och hade min sista presentation i min sista kurs(!!) på masterprogrammet, så insåg jag att dom hittills 4,5 åren jag spenderat här på kth bara har flugit förbi! Idag känner jag mig vemodig inför att lämna skolan, kth är ju mitt andra hem numera,  samtidigt som jag är otroligt peppad inför vad framtiden har att erbjuda.

Låt oss sätta detta i siffror: medellivslängden för en kvinna i Sverige är ca 84 år, om vi sätter dom här 5 åren i ett perspektiv så är det endast ca 6% av ens livstid. Om du känner dig osäker för att börja plugga på grund av att 5 år känns som en evighet, var inte orolig! Tiden kommer bara flyga förbi, och framförallt om du hittar ditt favoritområde, så kommer det gå ännu fortare. Som ordspråket säger ” tiden går fort när man har roligt”!

tjej, solnedgång, fönster, gräsmatta

Oavsett om du väljer en 3-årig eller 5-årig utbildning, så är det en investering i din framtid, och enligt mig är det helt klart värt det. Kth har gett mig en helt ny syn på samhället och dess utmaningar, och framförallt nya förutsättningar för min egen framtid!

/Evelina