Hoppa till innehåll

Magisk vandring i Stoos

Hallo!

I lördags åkte jag äntligen iväg och vandrade i bergen! Det har krupit i hela kroppen på mig ända sedan jag kom till Schweiz att få vandra i de vackra bergen här. Det finns SÅ många vackra platser och vandringsturer att det nästan är omöjligt att välja, men det är ju ett lyxproblem – oavsett vart man bestämmer sig för att åka så kommer det att vara vackert.

Jag och Sophie åkte över dagen till Stoos i sydöstra Schweiz. Att ta sig dit från Zürich var väldigt smidigt, det tog ca 2h med två tåg och en buss (låter kanske som mycket, men att åka tåg i Schweiz är så smidigt). För att komma upp till lilla bergsbyn Stoos åker man sen en bergbana (läs: världens brantaste, med en maxlutning på 110%), och sen därifrån tar man en stolslift upp till själva vandringsleden uppe på bergsryggen (OBS detta är alltså inget för höjdrädda). Jag gick och gapade och sa WOW under hela vandringen! Det var SÅ magiskt!!! Känner att jag inte ens kan skriva något mer, utan ska istället visa er några bilder:

Längtar redan till nästa vandringsäventyr!

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!