Hoppa till innehåll

Guldkorn i Milano

Ciao!

Efter att ha haft Milanos gator som spelplan ett bra tag nu har jag lyckats hitta några favoritområden, och jag tänkte givetvis dela med mig av dessa här. Jag har upplevt att stadens guldkorn är lokaliserade fläckvis snarare än att allt hänger ihop, så det blir en hel del kringresande. Med detta sagt rekommenderar jag alla framtida studenter och turister att besöka följande områden (utan inbördes orning):

Parco- & Piazza Sempione

I brist på grönytor är den stora parken Sempione stadens superhjälte som räddar alla naturälskare i nöd. Parken är lika mysig att strosa igenom som att i varma tider inta med en picknickfilt, take away-kaffe och ett härligt gäng människor. Oavsett om solen strålar eller mörkret faller är parken full av liv och människor som njuter av staden bland de gula löven. Personligen älskar jag att promenera genom den nu på hösten, bort till Piazza Sempione på andra sidan. Där finns flera superbra aperitivoställen och det är fantastiskt mysigt när de stora lamporna lyser upp torget kvällstid.

Garibaldi & Corso Como

Garibaldi är ett nyare område som karaktäriseras av sina höga kontorsbyggnader. Här skulle jag rekommendera att besöka parken Parco Biblioteca degli Alberi. Efter att ha promenerat runt bland glada hundar och tagit lite bilder på de fantastiska byggnaderna Bosco Verticale (som är två bostadshus generöst prydda av träd och grönska), bör det göras ett besök på torget Piazza Gae Aulenti. Därefter bör en bege sig ner på Corso Como och Corso Garibaldi och spana in en av gatans alla barer och restauranger, som veckans alla dagar verkar vara föremål för after work-häng. Inkludera även ett ett stopp på Eataly längs vägen!

Navigli

Navigli är ett område i södra Milano som lever hela natten, där barerna byter av varandra längs kanalerna. Här finns utan tvekan bland det bästa nattlivet, men det är även otroligt mysigt att strosa längs vattnet i kvällssolen och ta en aperitivo.

China Town

Via Paolo Sarpi i China Town har massor av roliga take away-restauranger och erbjuder superbra häng kvällstid! 

Porta Venezia

Vidare har vi Porta Venezia, som ligger relativt nära skolan och campus Leonardo. Egentligen är det Via Marcello Malpighi och Via Melzo jag vill tipsa om, vilket är två mysiga gator nära Porta Venezia som bjuder på många undangömda guldkorn. Dessa gator har jag själv fått upp ögonen för under mina kvällspromenader och jag kan verkligen rekommendera ett besök dit!

Brera

Slutligen har vi Brera, en liten stadsdel fylld av kultur, restauranger och fina gator. Brera ligger väldigt centralt i staden och gör sig lika rättvist dag som kväll. Missa inte!

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *