Hoppa till innehåll

En tisdag i Florens

Hej vänner!

I tisdags var det dags att bocka av ännu en punkt på min Italien-bucket list, nämligen Florens! Jag var där med mamma och Eve som jag bor med och trots att vi bara hade en dag gjorde vi en hel del. Så vad hann de tre nyfikna entusiasterna egentligen med?

Jo, vi fyllde bland annat dagen med att studera Davidstatyn i Galleria dell’Accademia från alla vinklar och fascineras över det vackra byggnadsverket Santa Maria del Fiore. Det sistanämnda ser nästan ut som ett gigantiskt bakverk och vi hade alla svårt att släppa blicken ifrån alla detaljer. Vi passade även på att marknadsshoppa och studera den coola bron Ponte Vecchio som bär upp flera pastellklädda hus. Lunchen tillbringade vi på Ciro and Sons, vilken jag kan rekommendera alla att besöka som har vägarna förbi Florens. Restaurangen hade verkligen en fantastsikt atmosfär, både med inredningen och den roliga personalen. Som pricken över i:et var tryffelpastan 10/10 och chokladdessertern smälte som i en reklamfilm.

När skymningen började smyga sig på tog vi en promenad upp till Piazzale Michelangelo, där hela staden blir synlig som i en målning bland Toscanas böljade landskap.

För att avsluta med några praktiska detaljer skulle jag 1) rekommendera att ta snabbtåget, det tog bara 1h 55 min, 2) åka en vardag när det inte är lika mycket turister och 3) gå upp till Piazzale Michelangelo även om det är en bit dit – det är värt det!

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!