Hoppa till innehåll

Veckans Pizza – del 3

Ciao!

Det har nu blivit dagt att presentera den tredje pizzan i följetången ”veckans pizza”. Denna veckas bidrag är inget mindre än en hemmagjord variant. För den som är nyfiken följer resultatet nedan.

Casa Bella

Som nämnt ovan tillagades veckans pizza hemma hos oss, i vår lägenhet ”Casa Bella”. Planen var först att köpa en pizzadeg från en restaurang i närheten, men då vi inte orkade vänta ut siestan (som ofta varar mellan 15 och 19), köpte vi istället en färdig deg i mataffären. Eftersom degen är grunden till allt börjar vi recensionen där. Först och främst är nycklen till en lyckad pizzabotten en varm ugn, något som Casa Bella inte lyckades leverera. Därmed blev smakupplevelsen av den färdiggräddade pizzabotten som att köra Ferrari i ett villakvarter. Det funkar, men det är helt enkelt inte lika kul.

Resultatet blev alltså en liten mjukis som fick bära upp den mer uppskattade toppingen. Så med fifty shades och cheese, massor av grönsaker, hemgjord tomatsås och en touch av ruccola på toppen blev slutresultatet ändå väldigt bra! Dessutom är ju atmosfären också en viktig faktor vad gäller bedömningen i denna pizza-serie, så jag skulle säga att allt omkring vad gällde tillagning och sällskap lyfte upplevelsen avsevärt.

Summan av kardemumman – det är kul att dumpa pizzan på restaurangen för en hemmagjord! Även om resultatet inte blir lika bra så är vägen dit mycket roligare. Satsa på att köpa degen från en restaurang, men framförallt – satsa på sällskapet!

Smak: 3,5/5

Utseende: 3/5

Atmosfär: 4,5/5

Pris: 5/5

Pizza a la Casa Bella
Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!