Ciao!
Det har nu blivit dagt att presentera den tredje pizzan i följetången ”veckans pizza”. Denna veckas bidrag är inget mindre än en hemmagjord variant. För den som är nyfiken följer resultatet nedan.
Casa Bella
Som nämnt ovan tillagades veckans pizza hemma hos oss, i vår lägenhet ”Casa Bella”. Planen var först att köpa en pizzadeg från en restaurang i närheten, men då vi inte orkade vänta ut siestan (som ofta varar mellan 15 och 19), köpte vi istället en färdig deg i mataffären. Eftersom degen är grunden till allt börjar vi recensionen där. Först och främst är nycklen till en lyckad pizzabotten en varm ugn, något som Casa Bella inte lyckades leverera. Därmed blev smakupplevelsen av den färdiggräddade pizzabotten som att köra Ferrari i ett villakvarter. Det funkar, men det är helt enkelt inte lika kul.
Resultatet blev alltså en liten mjukis som fick bära upp den mer uppskattade toppingen. Så med fifty shades och cheese, massor av grönsaker, hemgjord tomatsås och en touch av ruccola på toppen blev slutresultatet ändå väldigt bra! Dessutom är ju atmosfären också en viktig faktor vad gäller bedömningen i denna pizza-serie, så jag skulle säga att allt omkring vad gällde tillagning och sällskap lyfte upplevelsen avsevärt.
Summan av kardemumman – det är kul att dumpa pizzan på restaurangen för en hemmagjord! Även om resultatet inte blir lika bra så är vägen dit mycket roligare. Satsa på att köpa degen från en restaurang, men framförallt – satsa på sällskapet!
Smak: 3,5/5
Utseende: 3/5
Atmosfär: 4,5/5
Pris: 5/5