Hoppa till innehåll

Julstämning i Milano

Ciao!

Nu börjar det bli julstämning här i Milano. Kring varje hörn dyker det upp mysig belysning, pynt och fina konstellationer. Jag måste ändå säga att julkänslan infann sig rätt mycket senare i år än vad den brukar göra för min del, men nu har den äntligen anlänt i takt med att staden förvandlats till ett Winter Wonderland. Fast utan snö då. I och med detta har jag köpt ett pepparkakshus som vi ska bygga ihop och nu ska vi dessutom för första gången ta tåget till IKEA. Känner jag oss rätt lär vi plocka med oss en del julmat hem, och jag håller alla tummar jag har för att de har julmust!

Vi hörs snart igen!

Hej! Mitt namn är Anja och jag läser femte året på Civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnad. I höst intar jag sista året på min master inom Hållbar samhällsplanering och stadsutformning genom att för en termin byta ut KTH mot Politecnico di Milano i Italien. Under den här terminen kommer jag försöka leva ”La dolce vita” – med allt vad det innebär! Jag tänker fråga Italien vart den bästa pizzan, pastan och Gelaton egentligen finns, vilka stadsdelar som bevarat mest inspiration och historia, hur livet som student är och vad Milanos systerstäder har att erbjuda. Och de svar jag får kommer jag förmedla här på bloggen, i form av skilda inlägg och massvis med bilder. Hoppas ni vill följa med på min resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *