Hoppa till innehåll

Julstämning i Zürich

Hallo!

Precis som Anja beskriver att det är i Milano, så är det även ordentlig julstämning här, och det har till och med snöat här några dagar. Hela stan är verkligen pyntad med vacker julbelysning och fint julpynt. Det har även byggts upp riktigt mysiga julmarknader på flera ställen i stan, och överallt har det byggts upp små säljstånd med glühwein och julbak. Zürich har verkligen gått all-in när det gäller att fixa julstämning!

Julbelysningen över Bahnhofstrasse (Zürich stora huvudgata/shoppinggata) är väldigt fin och kallas för ”Lucy” efter Beatles-låten, då belysningen ser ut som ”diamonds in the sky”. Det är till och med ett stort event med massor av människor som samlas på Bahnhofstrasse varje år för att se dem tändas, så kul!

Det är så härligt och välbehövligt med denna julstämning, den lyser upp min annars lite väl gråa och pluggfyllda vardag just nu. Apropå plugg så är det nog dags för mig att återgå till det nu, ciao!

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *