Hoppa till innehåll

Tentaperiod på ETH

Grüezi!

Just nu har jag tentaperiod här på ETH, så dagarna är fyllda med plugg, medan kvällarna spenderas med att hitta på roliga saker med mina vänner här för att maxa den korta tiden som är kvar på utbytet.

Denna och förra veckan har jag spenderat mina pluggdagar på campus med några kompisar som pluggsällskap, där vi har upptäckt några nya trevliga pluggplatser i Zentrum, bland annat på Focus Terra som är geovetenskapsbyggnaden. Lunch och middag har ätits på UZHs mensa (som tydligen oftast har bäst mat enligt mina kompisar som testat att äta på de flesta mensor) för 5.8 CHF/måltid – ganska bra pris då man får stora portioner och bra mat. Sedan har jag även blivit bjuden på gratis kaffe efter varje lunch från mina pluggkompisars lilla klubbhus inne på CAB (maskin/data sektionen), som får 2 credits/dag att köpa antingen två kaffe eller en öl för – lyx!

Kvällarna har sedan bestått av ett härligt träningspass på ASVZ, där jag den senaste veckan har hunnit testa på tre nya pass: rodd, superkondi och salsa! Och så har det också blivit några apéros på härliga barer på vägen hemma från campus. Så de senaste dagarna har alltså varit väldigt härliga, trots tentaperiod. Känns roligt att kunna hålla en bra balans mellan att njuta av det sista av utbytet och ändå tentaplugga. Ciao!

 

Hej! Jag heter Victoria och påbörjar precis mitt femte och sista år på KTH på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö där jag läser mastern Teknik och hållbar utveckling. Under hösten kommer jag att åka på utbyte till ETH Zürich i Schweiz där jag ska läsa Environmental Engineering. Förutom att jag brinner för miljön och hållbarhet älskar jag att dansa. Innan jag började på KTH gick jag en fyraårig dansutbildning, så jag har jobbat en del som dansare parallellt med mina studier på KTH. Utöver det älskar jag musik, träning i alla dess former och att vara ute i naturen. Hoppas ni ska tycka det är kul att följa mig på mitt äventyr i Schweiz under höstterminen 2021!