Hoppa till innehåll

Första riktiga Dim Sum upplevelsen

Det finns en restaurang kedja här i Hongkong som sägs vara en av världens billigaste michelinrestauranger. Inte som den skål med nudlar jag hade på gatan för en vecka sedan men som en faktisk restaurang. Jag och några andra utbytesstudenter valde att resa en tidig förmiddag i Tisdags för att leta upp kedjan Tim Ho Wan. Det tog oss till ett hål i väggen i Hong Kong Centrals tunnelbanestation. Det var förvånansvärt tomt för att ha varit så nära lunchtid och att det ändå var i Hong Kongs central dessutom. Men det var tur för oss för hela sällskapet fick plats två och två.

När vi satte oss ned på bordet fick vi ett par koppar och en kanna med te. Sen tog vi menyn och kryssade i allt vi ville ha till våra respektive bord. Min bordskamrat hade mycket vana med Dim Sum så jag lyssnade på hennes råd när vi beställde. Dim Sum är för er som inte vet lite som Afternoon Tea, där man dricker te och äter en massa olika smårätter. Beställer man som vi gjorde blir det praktiskt taget en mättande lunch.. Det är väldigt populärt i just Hongkong.

Men denna resturaungkedja var särskilt berömd för sina BBQ Pork buns, så vi beställde alla varsin portion av dom.

Allting var hur himla gott som helst till och med det som man i Sverige kanske hade kollat lite snett på. Lita på mig nu, det är himmelskt!

Så här såg bordet ut bara några minuter efter att vi beställt. De fyllde verkligen bordet så det nästan inte fick plats så man fick börja äta nästan direkt.
Congee med Century Egg, detta är alltså en risgröt med ett fermenterat egg i. Lite av en pikant smak men riktigt mättande.
Kycklingfötter. Jag vet vad ni tänker: ”Åt du verkligen sånt där?” Men det är förvånande gott, smakar typ som lite benigare kycklingvingar med en mer skinn än vanligt på. Väldigt gott var det
Gele med Gojibär, väldigt trevlig som en enkel dessert.
Shumai dumplings, dessa knyten hade jag i karantän ett flertal gånger men de är tusen gånger bättre i verkligheten, det kan jag lova er.
Beef balls och Rice noodles. Beef balls var lite som ett par italienska köttbullar, inte jätte wow men goda var de. Rice noodles var som en mör och mjuk vårrulle med massa koriander och god köttfärs i en syrlig sås.
Förrätt och det godaste av allt var ändå de djupfriterade Pork buns som de hade. De må ha bränt mig i tungan när jag först bet i den men fybubban vad goda de var. Brödet var krispigt och lite sött och fyllningen var massa bitar av fläsk i en sås som smakade lite av honung. Värt en michelinstjärna minsann!