Hoppa till innehåll

Strandavsnittet!

Det tog ett riktigt långt tag innan jag faktiskt tog mig på en hike. Eller kanske inte specifikt en hike utan mer av en camping tripp till stranden. Men oavsett hur man vill definiera det så blev resultatet en riktigt minnesvärd tripp till en läcker strand där jag och några andra utbytesstudenter övernattade i tält. För mig blev det väldigt spontant och jag trodde ärligt talat inte jag skulle följa med på denna resa. Men tack och lov fick jag en förlängning på en inlämningsuppgift vilket gjorde att denna helg kunde jag unna mig själv till att faktiskt ta vara på det vackra vädret.

Vi köpte med oss några mackor, vissa lite kött och korv att grilla, och begav oss till Sai Kung där vi tog en taxi till Long Ke Wan. Där fanns en vandringsstig som tog oss till den fina campingplatsen.

Blev en väldigt skoj kväll och inte alltför hemsk morgon. Allt jag ångrar är att jag glömde solskyddsfaktor och badbyxor. Men men, vi sa alla att detta inte skulle vara sista gången vi campade, så fler tillfällen kommer att komma.

Solen gick ned ganska snabbt och det blev svalt, men tillräckligt ljust var det för att man skulle njuta av denna fina strand
Så här såg det ut efter ungefär en kvarts vandring från startpunkten.
Tips till om ni nånsin delar tält med någon: det blir lätt kvavt som sjutton, så kanske inte täcka tältet med regnskyddet som vi gjorde.
Vi brände säkert upp ett helt träd med denna brasa