Hoppa till innehåll

Intervjuer i Suva

Förra veckan åkte vi till huvudstaden Suva för att ha en intervju med Ministry of Economy. Vi tog bussen redan 3.40 på morgonen från Nadi och var framme i Suva ungefär 7.30. Väl där satte vi oss på ett kafé och åt lite frukost innan vi gick till intervjun som var klockan 9.00.

Vi hade även kontaktat Department of Energy och National Disaster Management Office flera gånger tidigare (både ringt och mailat) men inte lyckats boka in någon intervju även fast de varit intresserade av att ställa upp. Så när vi ändå var i Suva gick vi till deras kontor också för att se om vi kunde boka in en intervju. De hade koll på vilka vi var och var väldigt välkomnande så vi fick till intervjuer direkt med båda.

Vi ville veta hur de olika myndigheterna arbetar i nuläget med energi- och vattenförsörjning efter naturkatastrofer. Vi förklarade även om Emergency Energy Module-konceptet och alla var väldigt intresserade och positivt inställda till det vilket var kul! Alla intervjuerna gick bra och vi tog sedan bussen hem på eftermiddagen och kom hem glada men väldigt trötta vid 21.30.

Hej! Mitt namn är Ellinor och jag läser mitt femte och sista år på civilingenjörsprogrammet Energi och miljö. Mastern jag läser heter Hållbar energiteknik med inriktning hållbar kraftproduktion. Under vårterminen gör jag och min kompis Erika vårt examensarbete i Fiji. Här på bloggen kommer ni få läsa om min vardag på andra sidan jorden samt information om hur man går tillväga om man vill göra ett examensarbete utomlands. Hoppas ni vill följa med på min resa!