Hoppa till innehåll

En vanlig dag i Valencia

¡Hola!

Jag tänkte att ni kanske skulle tycka det vore roligt att veta hur en vanlig dag ser ut för mig i Valencia. Närmare bestämt en vanlig torsdag. Mitt schema skiljer sig också en del från andra i och med att mina lektioner går oftast på kvällarna, vilket inte allas gör.

9:00 Går upp och äter frukost

Klart största förändringen med mitt liv sen jag kom ner till Spanien. I Sverige är jag snarare van med att gå upp någon gång mellan 5 och 6 på morgonen. Men nu för tiden är detta otänkbart för mig.

Frukost brukar bestå av något enklare som t.ex. en skål med flingor eller något knäckebrödsliknande med något pålägg. Oftast följer ett glas juice till. I början av terminen var mina morgnar synonymt med proteinyoghurt, men jag har sparat in på den utgiften numera.

Därefter tar jag med mig ryggsäcken för dagen samt en kasse med ombyte och ett racket för antingen tennis, padel eller badminton. Allt beroende på vilken dag det är.

Efter det hoppar jag in i spårvagnen från Benimaclet och åker till skolan. Detta tar ungefär 15 min dörr till dörr.

Decembermorgon i Las Carascas.

10:00 Plugga i biblioteket

Sen är det ungefär vid den här tiden jag brukar komma fram till campus och jag sätter mig i huvudbiblioteket för att plugga.

13:00 Lektion i tennis

Något som jag har satsat på här i Valencia är just att lära mig att spela tennis. Det kostar ca 110 euro för en termin och allt man behöver är ett tennisracket.

Skulle det istället ha varit en måndag så skulle jag spelat badminton. På onsdagar och fredagar försöker jag träna crossfit. Tisdagar och torsdagar är tillägnade tennis med en coach.

14:15 Lunch

Efter att man har duschat och bytt om är det dags för lunch. Jag hoppas alltid på att få luncha tillsammans med någon. Ofta blir det tillsammans med Jhason och/eller Tony. Vi brukar dra till antingen skolkafeterian där dom har pizza och pasta eller till kebabstället.

Jag, Jhason och Tony som äter kebab utanför Fusion Kebab

15:00 Första lektionen

Med mina sena lektioner så börjar jag oftast kl 15 och slutar kl 21:15. Såhär brukar det vara för mig främst under alla dagar förutom på tisdagar.

18:15 Andra lektionen

Ungefär vid den här tiden brukar mina klasskompisar äta middag, ofta bestående av en bocadillo.

22:00 Äta middag och avkoppling

När lektionen är slut sätter jag mig på spårvagnen hem där jag antingen beställer mer kebab från den lokala grillen eller så värmer jag på någon av mina 10 matlådor som jag ibland kan ha i kylskåpet och/eller frysen.

Kebabrulle, pommes och cola zero för 6.50 euro.

¡Adiós!

Hejsan! Jag heter Emil och är masterstudent på Medicinsk Bioteknologi. Just nu läser jag mitt femte år på Universitat Politècnica de València (UPV) via KTH:s utbytesprogram. Följ med mig i mitt bloggande där jag berättar om hur det är att leva och studera i Spanien! ¡Hasta luego!