Hoppa till innehåll

Amboseli & Kilimanjaro

Jag åkte på en till safari! Denhär gången var jag i parken som heter Amboseli och ligger vid foten av Kilimanjaro. Vulkanberget, som är Afrikas högsta punkt på 5895 m.ö.h, ligger i Tanzania men Nationalparken ligger fortfarande i Kenya. Amboseli är känt för att vara ”The Home of Elephants” i Kenya och ryktet stämmer, det var elefanter överallt! O jäklar vad coola dom e. Vi hade också tur då vi såg en massa lejon och fick även uppleva när de jagade och dödade en gnu. Än en gång var det fantastiska vyer och även om vi inte såg så många nya djur denna gång så är omgivningen helt annorlunda om man jämför med Masai Mara. Amboseli är mycket mer ett typiskt savann-klimat och de har faktiskt haft problem med torka de senare åren(klimatkris…) där många djur inte får tillräckligt med mat eftersom gräset inte växer tillräckligt för att räcka till alla.

Det känns också som att safarin fortfarande pågår även på hotellet eftersom man ser så många nya arter av djur där också. Vi såg både färgglada fåglar, apor som försökte sno vår frukost och ödlor och skorpioner… Den sistnämnda var inte riktigt lika kul att stöta på utanför dörren till sovrummet men spännande att ha sett den nu i efterhand. Såhär såg helgen ut;

Hallå där! Jag heter Ida och under våren/sommaren ska jag iväg till Kenya på MFS och GDH!