Hoppa till innehåll

Lofoten – del 2

Hej igen! Som ni måste ha längtat efter att få höra fortsättningen av min resa till Moskenes i Lofoten. Ni kan vara lugna, för nu är den äntligen här!

Vi gjorde två olika turer när vi var där: den ena på kvällen vi anlände och den andra dagen efter. Jämfört med de turer som vi gjort ”hemma i Trondheim”, var dessa på Moskenes mycket mer avancerade och fysiskt krävande. Det var flera gånger som man behövde använda sig av rep för att klättra upp eller ner längs en mycket brant del av vägen, och vid vissa ställen behövde man verkligen klättra upp för att komma vidare. Det var på vissa ställen man helt enkelt inte ville ramla.

För sammanhangets skull är jag väldigt höjdrädd och har aldrig ens vågat prova mig på inomhus-bouldering, så jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv att jag lyckades med detta, trots att det stundvis var riktigt läskigt och jag var nära på att vända om…

Men vi tog oss upp på en av öns toppar som var ungefär 800 m.ö.h., och wow vad det var häftigt. Bilder gör det verkligen inte rättvisa för alla utsikter man kunde se på sådana höjder. Jag kan inte annat än att rekomendera alla som har lite äventyrslängtan att åka till Lofoten och pröva på detta. Det är verkligen en speciell känsla att stå vid foten av ett högt berg, tänka att det är omöjligt att ta sig upp men ändå lyckas! Det gäller bara att ta ett steg i taget. Jag är ett levande bevis på att alla klarar det, även om man inte har någon erfarenhet (så länge man är försiktig!!).

På natten fick vi tillochmed se norrsken!! Det var en riktigt konstig syn att se grönt ljus dansa över natthimlen, men det var så vackert.

Bergtoppshäng. Ganska trevligt må jag säga.
Utsikt från 800 meter över havet. Det ser inte ens riktigt ut, varken på bild eller i verkligheten.
Nyttig lunch bestående av macka med ost och sylt. Helt okej utsikt.
Norrsken!! :O
Hej! Jag heter Alexander och kommer blogga om mina utbytesstudier i Trondheim. Häng med på mina resor!