Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Cirkulära investeringar

Välkomna till ett frukostswebbinarium om cirkulära investeringar – en nödvändighet för den gröna omställningen i svensk industri.

Tid: Ti 2022-04-05 kl 08.00 - 09.30

Plats: Delegationen för cirkulär ekonomis YouTube-kanal

Exportera till kalender

Årligen görs miljardinvesteringar i svenska fabriker, byggnader och produktionsutrustning. Över 1 000 miljarder kronor investeras nu också i norra Sverige, en av de absolut största industriinvesteringarna i modern tid.

Investeringarna behövs för den gröna omställningen, men för att de ska bli hållbara behöver de styra bort från det linjära. Cirkulära investeringar blir därför en nyckelfaktor. Det betyder att varje ny investerad krona bör vara en cirkulär krona – inte en linjär.

Vad betyder det i realiteten för ett investeringsprojekt? Med utgångspunkt i denna aktuella frågeställning bjuder Delegationen, KTHs forskningsplattform Industriell Transformation och Teknikföretagen in till ett webbinarium för att sätta cirkulära investeringar på kartan och lyfta möjligheter, utmaningar och vad cirkulära investeringar är i praktiken.

Bland talare och i panel deltar

  • Peter Larsson, regeringens samordnare för samhällsomställning
  • Åsa Domeij, ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi
  • Monica Bellgran, Professor KTH och delegat Delegationen för cirkulär ekonomi.

Fler kommer!

Eventet är öppet för alla och sänds live via Delegationen för cirkulär ekonomis YouTube-kanal, följ denna länk eller anmäl dig nedan så får du en påminnelse och länken utskickad igen någon dag innan seminariet

Mer information och anmälan

Ett samarbete mellan Delegationen för cirkulär ekonomi, KTH:s forskningsplattform Industriell Transformation och Teknikföretagen.