Till innehåll på sidan

Forskningsplattformar

KTH:s forskningsplattformar främjar tvärvetenskapligt samarbete som ger förutsättningar för ny, banbrytande kunskap som bidrar till att lösa framtidens utmaningar.

För KTH-forskare

Mer information enbart för KTH-forskare finns internt.

Aktuellt 

Utställning

Mot framtidens energi - utställning med lunchseminarier

23 februari–30 mars 2023

Energikris! Elprisdrama! Hotet om global energifattigdom! Media är generösa med spektakulära titlar. Ja, energi är viktigt, och ja, nästan alla samhällsutmaningar är kopplade till hur vi omvandlar, distribuerar och använder energi. Därför presenterar KTH Energiplattformen och KTH-biblioteket en utställning med temat Mot framtidens energi – den osynliga revolutionen bakom eluttaget. Den är baserad på boken med samma namn som finns tillgänglig online på engelska och svenska. Utställningen innehåller en vernissage och livepresentationer vid lunchtid av utvalda kapitel.

Kalender presentationer
Mer om utställningen

MATCHMAKING EVENT

Matchmaking: Utlysning inom Hälsa, Medicin och Teknik - HMT 2024

27 April 2023

Välkommen till ett matchmaking-evenemang i SciLifeLab med anledningen av utlysningen Hälsa, Medicin och Teknik från KTH och Region Stockholm, HMT 2024. Evenemanget organiseras av KTH Life Scienceplattformen och Digitaliseringsplattformen.

KTH MATERIAL & ENERGI PLATTFORMSDAG

Material inom energi

11 maj 2023

Material inom energi är ämnet för nästa KTH Materialdagen som anordnas den 11 maj 2023. Det här årliga evenemanget presenterar materialrelaterad forskning vid KTH, inklusive vetenskapliga presentationer och policyinformation. Workshopen är avsedd för en allmän publik.

KTH DIGITALISERING & ENERGI PLATTFORMAR WORKSHOP

Datadrivna metoder inom energiområdet

14 september 2023

Den digitala omvandlingen av energisektorn ses som en nyckel till ett mer hållbart samhälle, men omvandlingen innebär många vetenskapliga utmaningar. De mest innovativa lösningarna kräver ofta kompetens från både energi- och digitaliseringsområdena. Workshopen riktar sig till forskare för att informera och diskutera de senaste datadrivna metoderna inom energiområdet och tillämpningar som drar nytta av digitaliseringslösningar.

Kalender