Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 4

 • Little Jinder ansluter till teknikfestivalen Tekla

  Nyligen offentliggjordes att teknikfestivalen Tekla är tillbaka igen. Lördagen den 9 april slås dörrarna upp till Kårhuset och Arkitekturskolan för andra året i rad. Nu står det klart att även poppinglan, artisten, producenten och låtskrivaren Little Jinder medverkar under festivaldagen med ett liveframträdande. Från och med idag är det också möjligt för alla tjejer mellan 11-18 år att anmäla sitt intresse till de 400 tillgängliga platserna.

 • De ska få det uppkopplade samhället att fungera

  25,3 miljoner kronor. Så mycket får KTH-forskare från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse för att forska om hur människa och teknik i framtiden ska kommunicera med varandra och fungera tillsammans. Även om detta ofta klaffar idag finns det inga garantier att det också gör det i morgon.

 • Robyn får KTH:s stora pris

  Robin Miriam Carlsson, mer känd under sitt artistnamn Robyn, är årets mottagare av KTH:s stora pris. "Än så länge känns det overkligt och väldigt högtidligt. Jag får försöka ta in det lite bit för bit, tror jag", kommenterar Robyn priset.

 • Lustfylld teknikfestival inspirerade tjejer

  Under lördagens Teklafestival vimlade det av teknikintresserade unga tjejer på KTH:s kårhus. De fick prova på allt från att göra robotar med minihjärna till att spela trumma på en banan. Deltagarna sprudlade av experimentlusta och initiativtagaren Robyn var nöjd.