Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 11

 • Studenthus som väckte sensation

  Kårhuset på KTH:s campus räknas som ett av de främsta exemplen på svenska byggnader i funkis-stil. Hör arkitekturhistorikern Martin Rörby berätta om omvärldens reaktioner när Nymble stod klart 1930.

 • Ett lyft för kårens avfallssortering

  Två blivande miljöingenjörer har moderniserat kårhusets sophantering. Numer sorteras allt avfall som studenterna lämnar efter sig.

 • ”Mer studentinflytande behövs på KTH”

  Studenternas inflytande på KTH behöver öka. Mot högsta ledningen fungerar det visserligen utmärkt, men längre ned i organisationen är det ojämnt – bra ibland och dåligt alltför ofta. Receptet är bättre kommunikation mellan lärare, studenter och studentkår. Det menar Anna Johansson, nytillträdd ordförande för THS, studentkåren på KTH.

 • Geologiprofessorn som går sin egen väg

  Bosse Olofsson är en strukturerad arbetsmyra och livfull inspiratör. Hans bästa undervisningsmetod är att visa världen utanför klassrummet. I går tog han för andra gången emot priset som Årets lärare.

 • ”KTH är inte en poängfabrik”

  KTH:s nya restriktiva riktlinjer för valbara kurser går på tvärs mot behovet av bättre grogrund för innovativt tänkande på KTH, menar studenten Hugi Ásgeirsson i en debattartikel. Det finns andra och bättre metoder för att lösa de problem som de nya riktlinjerna syftar till, konstaterar han.

 • Lekfull lärare som träffar rätt

  Kommunikation och lekfullhet är viktiga inslag när Karin Odelius undervisar. Nu har studentkåren utsett henne till Årets lärare.

 • Ta cykeln i tjänsten

  Har du många möten på stan? Eller långa transportsträckor på campus? Då kanske studentkårens cykeluthyrning kan vara ett alternativ – kostnadsfritt för KTH:s personal.

 • Studentkåren går på offensiven

  Plötsligt försvann studentkårens inkomstgaranti på 5,5 miljoner kronor. Men kåren svarar med en offensiv satsning. Den nyöppnade restaurangen, bokhandeln och IT-supporten som nu flyttat in i kårhuset ska både dra dit folk och generera nya inkomster.

 • Kårens största prövning på 100 år

  KTH:s studentkår står inför sin största utmaning på 100 år. Från och med i höst är medlemskapet i kåren frivilligt. Kårordföranden räknar med att inledningsvis tappa ungefär hälften av medlemmarna.

 • Studentkåren: satsa mer på pedagogiken

  Satsa på anonyma examinationer och lägg större fokus på lärares pedagogiska meriter. Det vill Emma Ingo, kårordförande sedan i somras.

 • Bostadstips

  Välj inte bort en spännande utbildning på KTH för att du är orolig över att det är svårt att hitta bostad, det finns många sätt att leta boende. Här samlar vi tips om bostadsköer och andrahandsuthyrning i Stockholm. Dessutom får du KTH-studenternas bästa tips och information om Stockholms kollektivtrafik.