Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 5

 • Lustfyllt lärande rustar för framtiden

  Jakob Kuttenkeuler undervisar i farkostteknik, men vill ge studenterna färdigheter i att lösa problem inom många ingenjörsområden. Hör honom berätta om pedagogik som entusiasmerar.

 • Studentuppdraget: En människodriven och snabb ubåt

  I syfte att få KTH-studenterna redo för arbetslivet fick de en riktigt tuff uppgift. Att designa och bygga en ubåt från grunden där den enda drivkällan var människomuskler. En ubåt som skulle roffa åt sig ett världsrekord trots sin vikt om drygt 400 kilo...

 • Elever i hetluften fick mersmak

  Ett antal gymnasielever från Bromma fick bli KTH-studenter för en dag. De fick smaka på både campusmiljön och äkta universitetsundervisning tillsammans med mastersstudenter.

 • KTH:s robot-ubåt är havets drönare

  Forskare vid KTH har tagit fram en robot-ubåt för att ta reda på hur de stora havsdjupen ska kunna utforskas. Upphovsmakarna sätter likhetstecken mellan farkosten och dagens luftburna drönare med en betydande skillnad: – Djuphavsdykning är ingen lek, miljön är till och med tuffare än förhållandena i yttre rymden, säger Jakob Kuttenkeuler, professor vid KTH.

 • KTH-forskarnas båt ska bli självseglande

  I drygt ett år har professor Jakob Kuttenkeuler tillsammans forskare och studenter jobbat med båten Maribot Vane som ska klara av att segla helt autonomt. Mekaniken är på plats och fungerar, och nu är det dags för nästa steg: Att ge båten artificiell intelligens.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22